Završen projekt „Internacionalizacija poslovanja Sedam IT“

Sedam IT → Internacionalizacija

Tvrtka Sedam IT uspješno je i u roku realizirala predviđene aktivnosti za provedbu projekta "Internacionalizacija poslovanja Sedam IT"

Objavljeno  

10/6/2019

Projekt pod nazivom „Internacionalizacija poslovanja Sedam IT“, čija je vrijednost iznosila 1.419.702,13 kuna, od čega je 823.000,00 kuna financirano iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, započeo je 1. listopada 2017. godine. Riječ je o projektu koji je bio usmjeren na proširenje strateški važnih rješenja: Paldeska, kontakt centra nove generacije te Matisona, rješenja za nadziranje telekomunikacijskih usluga. U provedbenom razdoblju tvrtka je provela niz aktivnosti kojima je osigurala izlazak na međunarodna tržišta, povećanje broja korisnika te rast prihoda.

Zaključno sa 1. lipnjem ove godine, Sedam IT ispunio je sve predviđene elemente ugovorenih planova, te je realizaciju ciljeva osigurao provedbom marketinških aktivnosti i nastupima na ključnim međunarodnim sajmovima. Tako su predstavnici tvrtke sudjelovali na AfricaComu u Južnoafričkoj Republici u periodu od 7. do 11 studenog 2017. godine. Potom su godinu dana nakon prvog sudjelovanja, prepoznavši potencijale tržišta, sudjelovali i 2018. godine. Oba gostovanja na sajmovima bila su prilika za predstavljanje rješenja Matison. Godine 2018. tijekom ISS World Europe sajma u Pragu, u periodu od 5. do 7. lipnja, Matison je uspješno predstavljen i europskom tržištu. Iste godine, od 4. do 6. prosinca, u Kuala Lumpuru je održan ISS World Asia na kojem je Matison predstavljen brojnim sudionicima s Bliskog Istoka i Centralne Azije.

Tijekom 2019. godine fokus internacionalizacije usmjeren je na napredno kontakt rješenje – Paldesk, te su u siječnju, od 25. do 27., nositelji projekta sudjelovali na NYT Travelshow sajmu u New Yorku. Navedeni sajam je najznačajniji sajam turizma u svijetu, a predstavljen je Paldesk live chat kao zanimljivo komunikacijsko rješenje sudionicima sajma. Matison rješenje u ožujku ove godine predstavljeno je na sajmu ISS World Middle East u Dubaiju.

Osim brojnih sajmova koje su predstavnici projekata i tvrtke posjetili, kontinuirano su se provodili B2B razgovori te susreti koji se održavaju u sklopu međunarodnih skupova i sajmova izvan Republike Hrvatske. Vodeći računa o potrebama otvaranja potencijalnih poslovnih prilika, tvrtka Sedam IT sudjelovala je na sajmu B2B u listopadu 2017. u Berlinu u svrhu održavanja sastanaka s potencijalnim poslovnim partnerima.

Strateški planirane aktivnosti uspješno su realizirane i danas naša rješenja predstavljaju prepoznatljive međunarodne proizvode i rješenja, dok su svi nastupi na sajmovima i skupovima donijeli odlične poslovne rezultate, što je osiguralo uspješno okončanje projekta 1. lipnja ove godine.