Predikcija proizvodnje vjetroelektrana

Sedam IT → Program EU7

U sklopu programa Business Development and Innovation Croatia financiranog od strane Norveškog financijskog mehanizma, projekt „Predikcija proizvodnje vjetroelektrana“ započeo je 01. rujna 2021. godine te će trajati dvije godine.

Razdoblje provedbe projekta

01.09.2021. - 31.08.2023.


Ukupna vrijednost projekta

998.940 EUR

Kontakt za dodatne informacije:

→ info@sedamit.hr

Datum početka projekta: 01.09.2021.

Ukupna vrijednost projekta: 998.940 EUR

Bespovratna sredstva: 468.000 EUR

Nositelj: Sedam IT d.o.o.

Partner: Energetski institut Hrvoje Požar

Puni naziv projekta:

Predikcija proizvodnje vjetroelektrana

Kratki opis projekta:

U sklopu ovog projekta tvrtka Sedam IT će zajedno s partnerom, Energetskim institutom Hrvoje Požar, provoditi aktivnosti s ciljem razvoja rješenja za bolje predviđanje proizvodnje vjetroelektrana. Svrha projekta je omogućiti vjetroelektranama točnija predviđanja kako bi smanjili njihove operativne troškove za uravnoteženje elektroenergetskog sustava. Za obradu velike količine podataka koristit će se modeli strojnog učenja. Partneri će se zajedničkim snagama uhvatiti u koštac s navedenim izazovima kako bi inovativnim proizvodima i uslugama ponudili rješenje s dodanom vrijednošću na tržištu. Stručnost koju partneri posjeduju čini ih idealnim suradnicima jer se nadopunjuju i kompletiraju potrebna znanja za razvoj rješenja.

Kao rezultat projekta nastao je inovativni sustav za predikciju proizvodnje vjetroelektrana, a kako on izgleda i radi, moguće je vidjeti niže u videu. Ukoliko vas zanima više informacija o sustavu, slobodno nam se obratite na naznačenu mail adresu.

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014–2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

No items found.