Završetak projekta IRI2 SOC4

Sedam IT → IRI2

Objavljeno  

Uspješno je priveden kraju naš IRI2 SOC4 projekt naziva Platforma za nadzor ugroza u heterogenim mrežnim okruženjima - SOC4.0. sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (poziv „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“; KK.01.2.1.02; Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja) na kojem smo zajedno sa partnerom Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, radili protekle tri godine.

Možemo s ponosom reći da smo uspjeli ostvariti cilj projekta te da je razvijen novi proizvod - AKORDO, univerzalni sustav za nadzor mreža koji će omogućiti objedinjeni i u realnom vremenu prilagodljivi nadzor ugroza heterogene mrežne infrastrukture. Sama komercijalizacija rješenja nam tek slijedi te vjerujemo da će u susret novoj EU NIS2 direktivi koja regulira područje kibernetičke sigurnosti i AKORDO mnogima pomoći u sve zahtjevnijoj borbi protiv kibernetičkog kriminala.

Projekt je u potpunosti realiziran u razdoblju od 17. kolovoza 2020. do 17. kolovoza 2023. Godine te su u navedenom periodu ostvareni ciljevi zacrtani u prijavi:

→ ojačani su vlastiti istraživačko-razvojni kapaciteti za razvoj novih proizvoda u području kibernetičke sigurnosti uz učinkovitu suradnju sa znanstvenim institucijama
→ razvijen je univerzalni SOC 4.0. sustav za nadzor mreže