Upoznajte Smart POS

Sedam IT → Vijesti

Posljednjih godina na tržištu je prisutan trend povećanja broja kartičnih transakcija u odnosu na plaćanje gotovinom, a napretkom tehnologije otvorila se mogućnost za razvoj novih, pametnih sustava.

Objavljeno  

1/11/2019

EFTPOS se od namjenskog uređaja za plaćanje karticama razvio u inteligentni višenamjenski sustav Point Of Sale koji prepoznaje proizvode, navike kupaca i podržava različite vrste plaćanja. To je ono što se naziva Smart POS.

Smart POS je baziran na Android sustavu, a sam uređaj omogućava prihvat kartičnih transakcija te čini jedinstvenu platformu i za sve buduće metode bezgotovinskog plaćanja na svim fizičkim prodajnim mjestima. Osim što uređaj vrši funkciju naplate, podržava i brojne ostale poslovne aplikacije. Primjer su blagajničke aplikacije, aplikacije za upravljanje stanjem skladišta, te aplikacije za pristup i prodaju raznih e-dobara. Kupcima je omogućen i veliki, pregledni ekran osjetljiv na dodir, dizajniran kako bi omogućio pružanje jedinstvenog potrošačkog iskustva.


Uz vrhunsku mogućnost povezivanja, podaci se mogu obraditi bežično, brzo i sigurno putem 4G LTE / 3G mreže, WiFi-a i Bluetootha. Neke od dodatnih značajki još su i GPS, mikrofon, prednja i stražnja kamera, čitač barkodova, čitač otisaka prstiju, prihvat potpisa i olovka za pisanje. Dodatno, Smart POS rješenje nudi pogodnost bez kontaktnog (NFC) plaćanja čime trgovci osiguravaju uštedu prilikom prodaje i izgradnju odnosa s kupcima kroz dugoročne (i profitabilne) odnose.

Zahvaljujući tome što Smart POS posjeduje sve certifikate kartične industrije, zadovoljeni su svi kartični standardi u prihvatu kartičnih brendova: Maestro®, Mastercard®, Visa®, American Express® i Diners club®.

Dodatna vrijednost postiže se povezivanjem Smart POS-a i naprednog sustava plaćanja gdje veliku važnost ima Sedam Payment platforma, o kojoj ćemo više sljedeći put.

Saturn 1000F
Saturn 1000F2

Saturn 7000