Tvrtka Sedam IT sudjelovala na 2. stručnoj konferenciji o istraživanju i razvoju ICT industrije

Sedam IT → IRI NG LI

Tvrtka Sedam IT sudjelovala je na drugoj po redu stručnoj konferenciji o istraživanju i razvoju hrvatske ICT industrije, u ponedjeljak, 8. travnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori, u Zagrebu.

Objavljeno  

9/4/2019

Konferenciju su organizirali Hrvatska gospodarska komora i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu uz pokroviteljstvo niza udruga, tvrtki i istraživačkih institucija. Cilj susreta je bila pomoć svim dionicima u ICT industriji u Hrvatskoj kako bi kvalitetno znali pripremiti, prijaviti, provesti i iskoristiti rezultate istraživačko-razvojnih projekata.

Uz našeg stručnjaka Daria Sekule koji je predstavio „Iskustva i poglede iz prakse razvoja softverskih rješenja“ sudjelovali su brojni akademski uzvanici i predstavnici vodećih svjetskih tvrtki koje se bave istraživanjem i razvojem. Kao poseban gost sudjelovao je Volkmar Lotz, član znanstvenog vijeća SBA Researcha, austrijskoga istraživačkog centra za računalnu sigurnost i šef SAP-ovog odjela za istraživanje sigurnosti proizvoda.

Konferencija je privukla 100-njak sudionika, čak 50 posto više u odnosu na 2018. godinu, dok je interes za područje tema koje su predstavljen izniman te se osim strateških odrednicama razgovaralo u primjeni istraživanja u praksi: „Drago nam je da smo u sklopu naših EU projekata sudjelovali na ovom važnom skupu. Imati uvid u iskustva od neprocjenjive je važnosti kako za nas koji provodimo i primjenjujemo istraživanja, tako i za sve koje djeluju u ICT industriji. Kao prosperitetna gospodarska djelatnost, te kao pokretač inovacija i promjena, ICT danas predstavlja izazov kojemu treba pristupiti sustavno, pravodobno i kvalitetno kako bi dugoročno donosio uspjehe.“ Naglasio je Dario Sekula, direktor EU sektora , Sedam IT.