Sedmica provodi mjere i postupanja u kriznoj situaciji pojave koronavirusa

Sedam IT → Vijesti

Sedmica provodi mjere opreza i postupanja u kriznoj situaciji u cilju zaštite zdravlja zaposlenika i njihovih bližnjih, umanjenja širenja zaraze i osiguranja kontinuiteta poslovanja

Objavljeno  

13/3/2020

Kako bi zaštitili zdravlje zaposlenika i njihovih bližnjih, te maksimalno umanjili mogućnost širenja zaraze Uprava Sedam IT-a je 13. ožujka donijela odluku kojom se svim zaposlenicima omogućuje rad od kuće.

Svrha ove mjere je pravovremena reakcija i smanjenje kontakta među ljudima kako bi se spriječilo i usporilo širenje zaraze, što je u skladu i s trenutnim preporukama nadležnih institucija RH. Zaposlenicima koji odluče nastaviti raditi u prostorima Sedam IT-a osigurana je maksimalna zaštita zdravlja za vrijeme obavljanja njihovih poslova (pojačano čišćenje prostora, osigurana dezinfekcijska sredstva i ostali potrebni higijenski uvjeti). Zaposlenicima Sedmice u takvom radu pomažu brojni digitalni alati pomoću kojih se sva komunikacija i dalje odvija neometano. Kako bi rad od kuće bio maksimalno pojednostavljen, zaposlenicima je omogućeno da sa sobom ponesu svu opremu koja im je potrebna za takav način rada. Odluka Uprave je da se redovni poslovi rada kod korisnika, kad god je to moguće, obavljaju udaljenim pristupom, uz povećane mjere opreza, a svi odlasci na službena putovanja, konferencije, seminare i slično se otkazuju, odnosno odgađaju do daljnjega.

„To je naša odgovornost prema svim zaposlenicima, firmi i društvu u cjelini. Pomno pratimo situaciju i preporuke nadležnih tijela te ćemo i dalje u skladu s njima donositi daljnje odluke. Za kraj, ne zaboravimo da smo u ovoj situaciji svi zajedno i trebamo si biti međusobna podrška kako bismo što lakše prošli kroz ovaj period.", ističu iz Sedam IT-a.