Sedmica na Career Speed Datingu 2020.

Sedam IT → Vijesti

FER i studentska udruga eSTUDENT i ove godine organiziraju Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datea

Objavljeno  

24/11/2020

Sedam IT jedan je od vodećih hrvatskih pružatelja informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga. Njihov portfelj rješenja pokriva cjelokupne ICT potrebe poduzeća: od infrastrukture i optimizacije do rješenja za razvoj poslovanja. Uslijed razvoja novih inovativnih rješenja uz Sedmicu su izrasli i interni startupi – Paldesk – Live Chat & Helpdesk softver, Matison – rješenje za zakonito presretanje komunikacije, te 7Pay koji razvija rješenja u području fintecha. Tu je i tvrtka-kćer Lamaro Digital, koja se bavi razvojem cjelovitih rješenja za e-obrazovanje smještenih u oblaku.

U nastavku vam donosimo intervju s Petrom Belinić, koja u Sedmici radi na poziciji operativne direktorice sektora Razvoja softvera i poslovnih rješenja.

Možeš li nam ispričati nešto o projektima na kojima trenutno radite?

Petra: Evo baš u posljednje vrijeme imamo tehnološki vrlo zanimljive projekte. Početkom godine odradili smo projekt za Ministarstvo poljoprivrede gdje smo implementirali Sedam BSS (Business support system), kao potporu procesu podrške za ribare. Isto tako, pri kraju smo s projektom nadogradnje ePošta rješenja za Hrvatsku Poštu, kojim se postiže digitalizacija pisama i pošiljaka. Naša rješenja su uglavnom enterprise sustavi namijenjeni velikim korisnicima.

Koje tehnologije koristite u svojem radu?

Petra: Nova rješenja gradimo na mikroservisnoj arhitekturi koja nam osigurava robusnost, sigurnost, visoku dostupnost, visoke performanse i skalabilnost aplikacije. Na backendu radimo primarno u Javi/Springu, a na frontendu koristimo React. Za upravljanje i orkestraciju mikroservisa koristimo Kubernetes sustav. Cilj je da svaki novi razvoj bude cloud-ready, ali da nam omogući i veću fleksibilnost i veći reusability prilikom implementacije novih projekata.

Možeš li izdvojiti neku posebnost Sedmice?

Petra: Istaknula bih brigu za zaposlenike – svi u Sedmici imamo veliku želju odraditi posao najbolje što možemo i jedni drugima pomažemo maksimalno, a u isto vrijeme puno ulažemo u sebe i vlastito zadovoljstvo poslom, otklanjamo prepreke i držimo komunikaciju otvorenom i konstruktivnom. Prepoznali smo vrijednost koju nam donose mlađi kolege, u čiju edukaciju ulažemo vrijeme i trud, kako bi odmah po dolasku mogli početi raditi na konkretnim projektima. U bilo kojem trenutku kod nas se može naći nekolicina studenata koji zaista jesu dio tima.

Kako bi opisala radnu atmosferu u Sedmici?

Petra: Iznimno kolegijalna i friendly. Na svim anketama zadovoljstva su nam međuljudski odnosi najbolje ocijenjena kategorija. U Sedmici volimo raditi i radimo s voljom, no uvijek imamo pet minuta za kavu s kolegama.

Što radite kada ne radite?

Petra: Svakako valja istaknuti naše interne projekte organizacijske kulture. Unutar nekih organiziramo internu razmjenu znanja, koje ne mora nužno biti vezano uz struku i posao. U sklopu ostalih projekata volontiramo i sudjelujemo u dobrotvornim akcijama, organiziramo druženja nakon posla (kad nema korone), igramo nogomet i košarku, trčimo na utrkama, a ponekad zaigramo i društvene igre.

Sad kad smo se zagrijali za razgovor, rado ćemo odgovoriti i na dodatna pitanja. Znamo da ih imaš i nije nam problem odgovoriti niti na jedno od njih. Ne grizemo (a i teško je ugristi s 2 metra udaljenosti), tako da – samo hrabro! Vidimo se na dejtu 🙂

Izvor: https://careerdate.fer.hr/spoj-vrhunske-tehnologije-i-zdravog-radnog-okruzenja/