Sedam IT → Blog

"Vidjela sam snijeg u maju..."

Između dvije divlje utakmice lige prvaka, one Liverpool - Barcelona te Ajax - Tottenham uspjelo se pronaći vremena za 22. kolo lige Sedam IT-a. "Vidjela sam snijeg u maju" pjevala je Severina. Koliko preokreta u 2 dana, a tjedan je tek započeo. No kako je mjesec svibanj nepredvidljiv tako nismo mogli znati ni što nas očekuje u domaćem prvenstvu. Uz već poznata imena ovooga kola, liga je ugostila nekoliko igrača izvana, kao i jednog iz istočnog odsjeka lige (Domagoj Č.). Upravo je na njemu bio pritisak jer je došao s teretom još nepobjeđenog igrača uterminu. Još jedna novost ovoga kola je uklanjanje krova na stadionu DŠR Trnje. To je prouzrokovalo veliku promjenu dosadašnjih termina te će 22. kolo biti zapisano i kao prvo kolo odigrano na otvorenom terenu. Vrijeme je bilo fantastično, ugodnih 18 stupnjeva uz lagani povjetarac.

Ekipa 1: Josip M., Domagoj Č., Emanuel G. (vanjski), Igor R., Borut P., Ivan M. (vanjski)

Ekipa 2: Andrija J., Zvonimir L., Toni J., Luka Č. (vanjski), Filipe J.A.

Ekipa 1 došla je u sastavu s jednom zamjenom. Zamjena se činila kao dobra ideja, pogotovo nakon prvih 5 minuta, kada dolaze u vodstvo te brzim izmjenama uspijevaju održati rezultat u svoju korist. Ekipa 2 nije trošila snagu te je inicijativu prepustila Ekipi 1 i čekala svoje prilike iz kontra napada. Ovo je urodilo plodom i već nakon 10-ak minuta igre Ekipa 2 stiže na prednost od 3 gola. Vrlo lukav potez Ekipe 2 bio je prepustiti protivnicima loptu i vidjeti gdje najviše griješe. Odmah se uočilo da Ekipa 1 jako slabo oduzima loptu te da tranzicija napad-obrana teče vrlo sporo, što su brzi napadači Andrija J. i Toni J. iskoristili u 90% slučajeva. Vidjela se nervoza u Ekipi 1. Nekoliko puta su igrači ukazivali na greške beživotnog Boruta koji je stajao na golu poput panja. Iako se vijest o povratku Boruta na teren proširila svijetom prije samog početka, jedva smo čekali da utakmica završi da ne gledamo Borutove "intervencije" na golu, a pogotovo u napadu.

Nastavak igre ne donosi ništa spektakularno. Utakmica je završila rezultatom 10-19 u korist Ekipe 2, a 10 golova za Ekipu 1 su međusobno podijelili Domagoj Č., Ivan M. i Josip M.. Nakon zadnjeg zvižduka, novinari su jedva uspjeli doći do nekoga iz gubitničke momčadi. Vidno uzrujan, Igor R. nije imao riječi hvale, počevši od sebe, pa i o čitavoj utakmici:

"...ne znam...lopta nas jednostavno nije slušala. Dogovorio sam s Borutom da nam nabavi rukometnog ljepila kako bi ga namazali na patike jer ovo ovako ne ide. Pa lopte nismo uštopali 60 minuta! Nismo dovoljno trčali. Ono što smo mi napravili u 10 minuta prepustili smo Ekipi 2 da nam radi ostalih 50 minuta. Promjene se moraju dogoditi prije ili poslije, a mislim da je najbolje da se dogode odmah...".

Čvek je, kao i uvijek, bio skroman:

"...imao sam tu sreću da budem do 22. kola neporažen. Svega je tu bilo: i sreće i žrijeba i dobre forme, ali ne veseli me pobjeđivati koliko uživati za vrijeme i nakon utakmice. Koliko ovo vrijedi vidjet ćemo kada moj niz netko nadmaši...".

Zvonimira L. nismo uspjeli ništa upitati jer je ekipu Sportskih novosti nazvao lažovima i slugama protivnika lige Sedam IT-a te je rekao da ne očekuju nikakve izjave od njega. Dodatno smo saznali kako je Landeka potjerao igrače iz svlačionica, pa je tako Andrija J. ostao bez opreme koju nije stigao pospremiti. Vrlo neprofesionalno ponašanje direktora lige u pobjedi, pogotovo nakon debakla prošloga kola, kada njegova ekipa nije uspjela zabiti niti jedan pogodak. Kako se nosi s nizom kritika nismo saznali, ali ćemo se za vas, cijenjene čitatelje, i dalje truditi izvući istinu iz vodstva lige. Iz provjerenih izvora saznali smo da se aktivirao dobro poznati Ante R., ali ovaj put kao konkurencija na skorim izborima za novo vodstvo lige.

Drugo kolo zaredom bez velike napetosti do samog kraja. Ipak, "palo" je čak 29 golova, pa možemo reći da je utakmica bila gledljiva. Iduće kolo na istome mjestu u isto vrijeme već je zakazano. Statistika se svakim kolom zahuktava, a tko će se približiti kruni na kraju sezone lige Sedam IT-a možete i sami ispratiti. Iduće kolo je pod pokroviteljstvom sponzora, pa je ulaz na stadion besplatan za sve koji dođu. Nakon utakmice je zajamčeno i druženje sa zvijezdama kola. Dodatno, ponosni smo kako možemo najaviti otpisanog borca Filipa K. koji je izjavio kako se vraća 22.5.!

Vidimo se i sportski pozdrav!

:soccer: :soccer: :soccer: