Sedam IT → Blog

Tko nogomet ne voli taj mora da je bar malo lud

Nakon duže stanke i borbe s vodstvom lige Sedam IT-a još jednom smo dobili priliku izvještavati o sportskim uspjesima i neuspjesima nogometne lige.

Naime, "šef" lige Zvonimir L., od prije je poznat po svojim odlukama, izmjenama pravila lige i financijskim malverzacijama koje su uglavnom pogodovale njemu ili bliskim mu ljudima. Niti zadnjih tjedan dana nije bilo drukčije. Glavni zadatak Uprave lige, a koju čine protivnici Zvonimirovog režima, je skupiti dovoljan broj igrača te osigurati održavanje termina. Iako Uprava ima osigurane rezerve u slučaju kada bi netko odustao, ovaj put ih nije imala, što je primjetio i "šef". Sat vremena prije početka termina najavljuje konferenciju za novinare na kojoj govori kako ipak neće nastupiti te napušta dvoranu, što dovodi do problematike odigravanja termina zbog nedovoljnog broja igrača. Međutim, igrači i Uprava još jednom pokazuju da je prava moć lige u rukama igrača, a ne samoprozvanih direktora te u zadnji tren pronalaze igrače kako bi popunili termin.

A sada da se vratimo onome zbog čega postoje ove novosti, a to je nogomet. Prije samog početka igrači su podijeljeni u dvije ekipe:

Ekipa 1: Borut P., Matija M., Filip R., Petar K., Josip M.

Ekipa 2: Filipe J. A., Stjepan J. (vanjski) , Emanuel G. (vanjski), Ante R., Matija A., Domagoj Ž.

Da, kao što ste primijetili, u ligu se vratila legenda cjelokupnog sporta: Borut. Nakon dužeg izbivanja zbog psihičkih problema uzrokovanih užasnim nogometnim znanjem odlučio se za onu poznatu "klin se klinom izbija" terapiju, a koja mu se, vidjet ćemo kasnije, isplatila.

Nakon početnog zvižduka, Ekipa 2 nije dugo čekala, te u samo 3 minute zabija 3 gola i osigurava si izvrstan start i lakše planiranje utakmice. Ekipa 1 se pokušava sabrati, traži rješenja u zamjenama na golu, ali to rezultira s dva dodatna pogotka Ekipe 2. S ukupnom 5-0 prednosti i igračem više na klupi, Ekipa 2 imala je start za poželjeti te se po njima vidjelo da su utakmicu u tom trenutku riješili u svoju korist. No, Ekipa 1 se ne predaje tako lako. Ritam su uhvatili tek sredinom utakmice te su u 3 izvrsne akcije došli do 3 pogotka. Zatim na scenu stupa psihološka prednost i uzdrmanost Ekipe 2. Matija M. sjajnim udarcem s gola na gol, takozvanom "svijećom", hvata neopreznog Antu R. na golu te zabija za 4-5, a nakon toga neopreznost na golu Filipea iskorištava, nitko drugi nego, Borut. Preokret kakav nismo očekivali. Podigao se tempo igre, akcije su sijevale na obje strane. Nakon nekoliko minuta, Ekipa 1 prelazi u vodstvo od dva pogotka (da, dobro pratite). Nakon 0-5 Ekipa 1 je preokrenula rezultat na 7-5, čime su postavili rekord brojem uzastopnih golova jedne momčadi na utakmici. Ekipa 2 se ipak oporavlja te stiže rezultat na 8-8. Čak se i VAR tu uključivao: kod udarca Domagoja Ž., koji se probio po desnoj strani, lopta se velikom brzinom odbila te nitko nije bio siguran je li lopta pogodila unutarnji ili vanjski okvir pogotka. Nakon pregledavanja snimke, uz veliko negodovanje Ekipe 1, gol je priznat. Nakon toga akciju je još jednom započeo Domagoj. Na odbijenoj lopti našao se Emanuel koji šutira, a Josip uspijeva spasiti loptu na samoj crti gola. Gol tehnologija se nije oglasila, ali ponovnim pregledavanjem snimke dosuđuje se gol. Utakmica je dovedena u nevjerojatnu završnicu. Ekipa 1 se uspijeva oporaviti te zadnjih 5 minuta ima prednost od 10-9.

Moramo napomenuti da je utakmica završila bez ijednog prekršaja, što se nije dogodilo od početka lige. Svatko je pojedinačno dao 150% sebe, što se vidi i na konačnom rezultatu. Borut je sinoć najavio svoju staru formu te se nadamo da ćemo ga ubuduće češće viđati na terenu nego u birtiji. Fantastična nogometna večer dodatno je uveličana izostankom korumpiranog vrha lige. Dugo nismo vidjeli čisto sportsko nadmetanje, a sinoćnji termin bila je prava sportska poslastica.

Iduće kolo igra se u već dobro poznatom terminu i lokaciji.

Za Sportske novosti uživo s mjesta događanja Josip Mandić.

:soccer: :soccer: :soccer:

Sportski pozdrav