Sedam IT → Blog

Šut za šutom

Veliki pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Sinoć je napokon odigrano 13. kolo lige Sedam IT-a. Kako ste svi upoznati, u zadnja tri tjedna imali smo nekoliko odgoda termina utakmice zbog sigurnosnih razloga. Naime, sam vrh lige, sa Zvonimirom L. na vrhu, nije mogao jamčiti sigurnost igrača zbog raznih "nepotvrđenih" i sumnjivih radnji u vodstvu i organizaciji lige. Dodatno se stvar zakomplicirala kada su dvije španjolske amaterske momčadi (kasnije smo doznali da se radi o nekoj momčadi iz Barcelone i jednoj iz Madrida) pokušale ubaciti svoj zaostali termin u termin lige Sedam IT-a. Naravno, to im nije uspjelo. I sam predsjednik FIFA-e danas je komentirao: "FIFA ima rang listu svih liga svijeta. Prioritet udarnih termina uvijek imaju najjači. Ako ćemo uspoređivati ligu Sedam IT-a i tamo neku španjolsku ligu onda dileme nema što svi žele gledati. Prepuštamo vama termin".

Klimatske promjene i izvrsni uvjeti na terenu, uz ugodnih 18 stupnjeva u sredini prosinca, nagovijestili su sjajnu nogometnu poslasticu za sve ljubitelje sporta. Zadnji dan prijava za termin zaključen je s 11 registriranih igrača, koji su potom podijeljeni u dvije ekipe:

Ekipa 1: Zvonimir L., Filipe J. A., Domagoj Ž., Stjepan J. (vanjski), Mislav P. (vanjski)

Ekipa 2: Borut., Filip R., Josip M., Shimun M. (vanjski), Emanuel G. (vanjski), Saša (vanjski)

Ako ste dobro pogledali popis momčadi sigurno ste "uhvatili" jednog povratnika u ligu Sedam IT-a. U zadnji tren prijava na listi igrača pojavio se Shimun "El Niño". Podsjetimo, prije malo manje od godine dana, Shimun je prodan u Bundesligu kao najvrjedniji transfer u povijesti nogometne trampe, a danas je odvojio dio svog vremena kako bi pozdravio vjerne navijače i još jednom pokazao kvalitetu i svoje nogometno umijeće.

A sada, bacamo se na ono zašto smo ovdje, a to je nogomet. Utakmica kreće vrlo oprezno od strane obje momčadi. Klasično taktičko nadmudrivanje bez posebnih šansi za gol. Ekipa 2 izvrsno koristi zamjene i održava svježinu na terenu, što na kraju i iskorištava te dolazi u vodstvo, ali samo nekoliko trenutaka kasnije Ekipa 1 uspijeva izjednačiti te pojačava pritisak prema golu. Izvrsnim akcijama, predvođeni uglavnom Zvonimirom L., stižu u vodstvo od dva gola. Već se tu moglo naslutiti da iskustvo Ekipe 1 ipak radi razliku na terenu. Ekipa 2 nije se mogla izvlačiti na aseve iz rukava (ovdje mislimo na golgetera iz sjene: Filipa R. i stijenu obrane i sredine terena rukometaša s boljom koordinacijom nogu nego ruku: Boruta P.). Dečki su imali, blago rečeno, katastrofalnu večer, ako ćemo gledati realizaciju šuteva prema golu: 1% Filip, 0% Borut. Približavanjem poluvremena, Ekipa 2 stiže rezultat brzim akcijama. Dva izvrsna ubačaja od strane Josipa M. u mrežu posprema Emanuel "brzi".

Nakon ovog izjednačenja, Ekipa 2 pada u igri, a na gol staje, rekli bi, možda, najbolje ime za stati na gol u Ekipi 2: Borut "Bambus" P.. "Bambus" s dvije katastrofalne intervencije prima dva gola; prvo kroz ruke, a zatim bježanjem s gola, u želji da izbjegne da ga lopta pogodi. Nakon ovih čudnih intervencija, detektivski tim lige Sedam IT-a je najavio provjeru CV-a Boruta koji je u njemu naveo profesionalno bavljenje rukometom (jer im nije jasno kako čovjek s takvim kvalitetama ne zna uhvatiti loptu rukama ili se lopte boji).

Na kraju moramo izdvojiti potez večeri koji dolazi u režiji isfrustriranog požeškog asa Filipa R., koji fantastičnom slučajnošću i nedominantnom nogom iskorištava jednu lošu intervenciju Zvonimira L. te prelijepim lobom stavlja točku na ovu utakmicu i pokazuje da su se svi promašaji do sada "isplatili".

U konačnici, moramo biti zadovoljni nogometnom predstavom. Rezultat 12-9 u korist Ekipe 1 je sve samo ne realan, ali svi znamo: rezultat u ovom kolu ne znači ništa u idućem.

Sada nam slijedi božićna pauza, a o odigravanju novog termina bit ćete na vrijeme svi obaviješteni.

Za Sportske novosti uživo s mjesta događanja Josip Mandić.

:soccer: :soccer: :soccer:

Sportski pozdrav