Sedam IT → Blog

Sportske novosti #1

Povratak Sportskih novosti

Dragi čitatelji i pratitelji Sportskih novosti.

Nakon skoro mjesec dana izbivanja zbog cenzure pokrenutih od strane viših sila, napokon vama, najvjernijim ljubiteljima nogometa, možemo dočarati nogometnu poslasticu jučerašnjeg dana.

Nogometna liga Sedmice sinoć je odigrala 16. kolo. Odmah po ulasku u sportski kamp igrači su doživjeli šok. Naime, u zadnji tren organizatori su promijenili teren, a kako u ligi Sedmice kvaliteta igrača nije upitna, moglo se zaključiti da će danas svi na terenu igrati s malom kočnicom.

 

Ekipa 1: Domagoj Č., Josip M., Dario J., Matija M.,Andrija J.

Ekipa 2: Zvonimir L., Karlo K., Felipe J.A., Toni J., Domagoj Ž.

 

Prije utakmice bilo je dosta pitanja oko popisa ekipa, jer su ranije procurile informacije u javnost s već sastavljenim momčadima. Zvonimir L. je bio žrtva medijskog linča jer kao glavni i odgovorni organizator lige uvijek naglašava transparentnost u svim odlukama koje se donesu na razini čitave organizacije, a kako vidimo - ovaj put to nije bio slučaj.

 

Od utakmice se očekivalo, prije svega, pregršt golova, lijepih poteza i akcija, a dobili smo samo pregršt golova uz osrednju, ako ne i ispodprosječnu igru obje momčadi.

Ekipa 1 kreće vrlo sigurno u početku utakmice te, iako su prvi primili gol, vrlo brzo dolaze na rezultat 4:1, što je iznenadilo i najveće stručnjake u zemlji. Nakon toga Ekipa 1 radi rotacije na golu zbog umora pojedinih igrača, a upravo to je čekala Ekipa 2. Felip J.A. je ranije komentirao "...znamo svoju igru, a poznajemo i njihovu. Pustit ćemo ih da se igraju, a mi ćemo svoju šansu tražiti u brzim kontra napadima i situacijama kada vidimo rupe u obrani...". Ovo su i opravdali, jer ne samo da su stigli zaostatak od čak 5 golova, nego su stigli na rezultat od 7:9. Ekipa 1 tada uzima mali time-out, a onda ubacuju u višu razinu te preokreću rezultat s nekoliko predivnih akcija kojih bi se i Guardiolina tika-taka posramila. Do kraja je ostalo jako malo vremena i Ekipa 2 nije smogla snage da stigne zaostatak. Utakmica je, na kraju, završena rezultatom 13:11 u korist Ekipe 1. Ovu utakmicu ne možemo izabrati za najbolje odigrano kolo, ali se može istaknuti nekoliko imena. Prije svega Domagoj Č., koji je kvalitetu opet dokazao između vratnica, i Andrija J., koji je dokazao da je trudom moguće naučiti igrati nogomet.

 

16. kolo je osim loše igre bilo i zakinuto za nekoliko velikih imena lige. Andrija L., koji se prethodno kolo ozlijedio, nije bio sinoć na popisu i ovim putem želimo mu brz oporavak i što raniji povratak na teren. Osim opravdanih razloga, iz pouzdanih izvora doznajemo za još dva izostanka. Izostanak Boruta P. i Filipa K. Kako doznajemo, Borut nije mogao biti na raspolaganju momčadi jer ne podnosi to što svaki put bude izabran kao zadnji, iako, kako sam tvrdi, ima pozitivan omjer u ligi. Filip K. je, navodno, sad već potvrđeno, objesio kopačke i ne namjerava se vratiti. Bliski suradnici javljaju kako mu gym tijelo sve teže i teže podnosi neaktivnu srijedu te da aktivno traže zamjenu za neku drugu aktivnost.

 

16. kolo, na svu sreću, nije nitko pratio s tribina te nam ostaje da se i dalje nadamo da će doći vrijeme kada će prvi navijač kupiti ulaznicu. Zvonimir L, je najavio tombolu kojom želi privući navijače, ali to je tek u planiranju.

 

Hvala svima na podršci, hvala vjernim čitateljima Sportskih novosti.

 

Za kraj mogu samo potvrditi da Sportske novosti idu dalje i da je iduće kolo za tjedan dana, na već poznatoj lokaciji.

 

Vidimo se i sportski pozdrav!!!

:soccer: :soccer: :soccer: