Sedam IT → Blog

Sedam IT (Corona) liga

I dok u svijetu pandemija corona virusa ne jenjava, nogometni savez Sedam IT nogometne lige poduzeo je sve mjere kako bi se aktivnosti i dalje nastavile. A kako znamo, u tome su i uspjeli, te je 14.10. odigrana dugo iščekivana utakmica 3. kola nove sezone.

Kratka pauza koja je trajala 2 tjedna može se pripisati vrhu lige na čelu sa Zvonimirom L. (koji je ujedno i jedini član uprave). Naime, Zvonimir L. je nekoliko puta pokušavao sabotirati nogometne aktivnosti svojim odsustvom te povlačenjem nekoliko igrača u samoizolaciju na svoju inicijativu. Igrači su bili izloženi stalnom mjerenju temperature. Ova situacija ne bi naišla na kritike da Zvonimir L. nije koristio tehniku mjerenja temperature znanu kao "dlanom na čelo". Naime, Zvonimir L. bi dan prije termina postrojio igrače s popisa te mjerio temperaturu tako što bi dlan vlastite ruke stavio na čelo svakog igrača. Krizni stožer Sedam IT lige ukazivao je na nepravilnosti i mogućnosti zaraze, ali vrh lige se, kao i dosad, nije obraćao javnosti po tom pitanju.

No, ostavimo vodstvo lige sa strane te se bacimo na ono zašto smo ovdje, nogometnu čaroliju.
3. kolo očekivano je naišlo na povećanu zainteresiranost, kako na terenu, tako i izvan njega. Ukupno je prije termina prijavljeno 11 igrača te, uz dopuštenje kriznog stožera, 1 navijač.

Igrači su bili podijeljeni u sljedeće sastave:

Ekipa 1: Zvonimir L., Matija M. (v), Stjepan J. (v), Filip R., Filip K., Josip M.
Ekipa 2: Luka Z., Eduard Đ., Chile (v), Sasha (v), Hrvoje L. (v)

Kao što možemo primijetiti, na žalost svih ljubitelja nogometa, u sastavu nije bilo proslavljenog Boruta P., kutinskog legende, koji je svojom brzinom znao uspavati i najveće tribine svjetskih stadiona, kao što su stadioni "NK Vatrogasac Zdenci Brdovečki", "FK Tuzla City" i mnogi drugi manje poznati stadioni.

Borut nam se javio i dao kratki intervju prije početka utakmice:

"(...) Nažalost, danas sam bio 100 posto spreman. Što je daleko ispred moje forme te sam bio primoran propustiti današnji susret. Svi moji navijači znaju da se najbolje osjećam kada sam 10 posto spreman te kada svojom neaktivnosti, sporim driblinzima, ne vraćanjem u obranu te šetnjom zbunim protivnike. Nadam se da će mi forma već idući tjedan pasti kako radim od kuće i ne krećem se već 3 mjeseca, te da ću zaigrati u sljedećem kolu..."

Nakon ovakve izjave morali smo se uključiti u sam početak utakmice. Iako se vidio nedostatak utakmica u nogama obje momčadi, Ekipa 1 je krenula konkretnije u napad. Gledali smo dobar nogomet, ali bez pogodaka prvih 10-ak minuta. Tada Ekipa 1 ipak uzima stvar u svoje ruke te s nekoliko tika-taka akcija dolazi u vodstvo od 2 gola prednosti. Iako bi se dalo zaključiti da je to narušilo timski duh Ekipe 2 događa se upravo suprotno: Ekipa 2 uredno održava razliku te u nekoliko idućih minuta gledamo gol za gol akcije. Najveće otkriće moramo pripisati mladom kolegi Eduardu (poznat u užim nogometnim krugovima "junior da Silva"), koji se fantastično predstavio kao novo pojačanje Sedam IT lige.

Kako utakmica odmiče Ekipa 1 gubi kontinuitet pa im čak ni igrač u zamjeni ne pomaže. Pogrešne izmjene, promašaji i gubitak koncentracije pred sam kraj dovodi ih u rezultatni minus. Ekipa 2 preuzima inicijativu te sada oni drže konce u svojim rukama.
Posljednjih 10 minuta igra se pravi nogometni spektakl. Golovi pršte na obje strane, prednosti se mijenjaju, spomenuti navijač urla na tribinama.
Ipak, zadnje dvije minute Ekipa 2 odlazi na dva gola prednosti i sudac susreta označava kraj. Fantastična borba obje ekipe, rođeni su neki novi talenti, a svima je poslana jasna poruka: "Nogomet se u Sedam IT ligi nastavlja!".

Od 3. kola uvode se dvije nove nagrade. To su nagrada "Najbolji igrač kola" te "Najljepši pogodak kola". Titulu najboljeg igrača odnosi novi mladi kolega "Eduard Junior da Silva", dok je za pogodak kola zaslužan Luka Z., fantastičnim volejom na povratnoj lopti iz kornera. Igra je bila prekinuta nakon spomenutog pogotka kako bi se gol vratio na mjesto, jer je bio izmaknut pola metra od siline udarca.

Nakon odigrane utakmice, momčadi obje ekipe nastavili su druženje u obližnoj birtiji te uz nekoliko piva na prazan stomak komentirali situacije s terena.

Iduće kolo je već dogovoreno. Ulaznica nema puno - svega jedna, te vam preporučujemo da već danas stanete u redove za kupnju.

Do sljedećeg tjedna, sportski pozdrav!
:soccer: :soccer: :soccer: :trophy:


Sa nogometnih terena za Sedam IT sportsku redakciju, Josip Mandić