Sedam IT → Blog

Napad nije najbolja obrana

U srijedu navečer odigrano je 17. kolo prestižne lige Sedam IT-a. Iako je bilo neizbježnih problema s organizacijom, direktor lige Zvonimir L. povukao je svoja poznanstva iz sudačkih redova kako bi se kontinuirano odigravanje utakmica održalo na profesionalnoj razini. Ovo ne bi bila priča da Zvonimir izvrsnim poduzetničkim potezima ne rješava žive probleme lige. Neki ga već nazivaju prvakom lige Sedam IT-a, a špekulira se i o dodjeli počasnog doktorata KIF-a, kao rezultat truda koji ovaj mladić ulaže u nešto što svi cijenimo.

Ekipa 1: Igor R., Josip M., Dario J., Danijel R. (V), Alen H. (V).

Ekipa 2: Zvonimir L., Felipe J.A., Borut P., Andrija J., Mislav H. (V)

Po samom ulasku na teren, Boruta je dočekao takozvani "špalir". Igrači obje momčadi poredali su se u dva reda i pljeskom ispratili Boruta na teren. Ovaj potez dokazuje sve napisane tekstove o Borutu kao velikoj ikoni lige, a unaprijed mogu reći da idući "špalir" vjerojatno neće dočekati. Utakmica je krenula vrlo tvrdo te se u prvih pola sata igrao gol za golom, bez pretjeranih šansi na obje strane. Mnogo netočnih dodavanja kao i nepreciznih udaraca iz daljine. Nakon prve polovice rezultat 3:3. Iako kažu kako je manjak golova pokazatelj dobre kvalitete igre, u ovom slučaju to nije bilo tako. Brzim rotacijama na golu, obje momčadi ubacuju u višu brzinu te kreće golijada. Ekipa 1 vodi dva razlike da bi Ekipa 2 u 5 minuta preokrenula tu prednost u +3 u svoju korist. Ekipa 1 nekoliko puta dolazi do jednog gola razlike, ali jednostavno prevelika nervoza i stalno hvatanje rezultata teško se može nadoknaditi. Konstantno otvaranje Ekipe 1, kreiranje šansi, a potom i promašaja zicera samo je otvaralo mogućnosti Ekipi 2, koja je za razliku od Ekipe 1 sve zicere zabijala. Vidjelo se da Ekipa 1 ne diše dobro, dok se na drugoj strani Ekipa 2 poigravala. Konačan rezultat očekivan. 15:11 za Ekipu 2. Apsolutna dominacija Ekipe 2 pokazana je na terenu kao i u rezultatu.

Ali kako to uvijek bude, ne može sve biti tako savršeno. Iako se tijekom meča izrugivao Ekipi 1, Boruta je stigla kazna pred sam kraj utakmice i jako zakomplicirala njegov dolazak na iduće kolo. Nakon rijetko dobro odigrane akcije Ekipe 1 lopta je ubačena, a Alen H. glavom udara loptu koja se krenula kotrljati prema golu na kojemu je stajao Borut. Borut, povučen fantastičnim rezultatom, vrlo "sigurno" kreće prema lopti, širi noge i OPA! Lopta prolazi kroz Borutove noge i završava u mreži. Ovo ne bi bilo tako posebno da ovo nije prvi postignut pogodak glavom iz igre u ligi ikada. Borutu ovim putem čestitamo na ispisivanju povijesti.

Na kraju, ne možemo biti razočarani iako su u momčadima nedostajala velika imena kao Karlo K. i Filip K.. Težak teret je na Zvonimiru da nadoknadi ova dva talentirana momka, ali kako je rekao:

"...na nama je da radimo na sebi i da ligu držimo visoko po kvaliteti. Nakon današnjeg dana vidimo da jako fale neka imena. S Filipom sam se čuo i rekao je da svaki dan pojačava utege u teretani kako bi nadoknadio utakmicu lige Sedam IT-a. S Karlom sam maloprije pričao i on nije zadovoljan kvalitetom igre te smatra ako će opet sam morati rješavati ključne utakmice da mu je bolje živjeti bez tog stresa, ali nadamo se da je to samo prolazna faza...".

Sve u svemu, još jedna mega-spektakularna nogometna večer na DŠR Trnje. Idući termin je za tjedan dana, u isto vrijeme na istom mjestu.

Vidimo se i sportski pozdrav!!!

:soccer: :soccer: :soccer: