Sedam IT → Blog

Malonogometni Snow Queen Trophy

Dragi ljubitelji nogometa i Sportskih novosti,

sinoć je odigrano 14. kolo ove sezone. Iako su na terenu vladali neljudski uvjeti, nismo bili uskraćeni za sjajnu nogometnu predstavu. Ne bi to bilo normalno kolo da nije bilo problema oko organizacije termina. Naime, poznati kutinski div Borut, dva dana ranije najavio je svoj nastup na prvom ovogodišnjem terminu Lige Sedam IT-a. Međutim, iz nepoznatih razloga, svoj je dolazak povukao te su skauti lige morali još jednom, u zadnji tren, tražiti talente po svijetu. Iz nama bliskih izvora, doznali smo da je, zapravo, utjecaj na ovu Borutovu reakciju imala nedavna sportska vijest jednog od naših portala o tome kako naš poznati rukometaš napušta rukometnu reprezentaciju zbog svađe sa Savezom te da se njegovo mjesto u repki stavlja na raspolaganje. Borut, potaknut nostalgijom svojih sportskih "uspjeha", automatski otkazuje sve privatne i poslovne planove u nadi da će, ipak, uspjeti oživjeti svoju rukometnu karijeru (nekako u to sumnjamo). Naravno, kako smo i očekivali, sve ovo je završilo neslavno po Boruta.

Vratimo se na zimsku poslasticu. Blagdani su, kao što svi znamo, završili. Natovarile su se i kile, zbog čega smo svi očekivali sporiju utakmicu s fokusom na topljenje viška masti. Već kod podjele dresova vidjeli smo da se kilaža dobro trenirala zadnjih mjesec dana. Uvjeti na terenu bili su pogodniji Ivici i Janici Kostelić nego samim igračima, ali možemo reći da su igrači naučeni i na gore, pa im hladnoća, led i mraz nisu predstavljali problem nakon inicijalnog zagrijavanja. U ovom kolu nastupio je rekordan broj vanjskih igrača.

Nakon podjele igrača, dobili smo sljedeće sastave:

Ekipa 1: Zvonimir L., Filipe J. A., Filip R., Stjepan J. (vanjski), Mislav P. (vanjski)

Ekipa 2: Petar K., Emanuel G. (vanjski)*, Josip M., Ivan M. (vanjski), Milenko B. (vanjski)

Početak utakmice možemo usporediti s klasičnom partijom šaha. Spora otvaranja na obje strane i neagresivni napadi. Međutim, nakon što su obje momčadi vidjele da radnu temperaturu neće moći održati nastave li ovakvim načinom igre, tempo se povećava, a s njim i broj pogodaka. Ekipa 2 odmah prelazi u vodstvo i pokazuje svoju dominantnost, kako u posjedu, tako i u pokušajima prema protivničkom golu. Pritisak se ubrzo isplatio i dolaze u vodstvo od dva gola razlike. I taman kad smo mislili da će ovo biti još jedna jednosmjerna utakmica, Ekipa 1 uštimava svoju vezu te s nekoliko sretnih pogodaka i sjajno odigranih akcija dostiže rezultat i prelazi u vodstvo.

Približavajući se kraju utakmice, Ekipa 2 se odvaja na 3 gola razlike te tu prednost drže do samoga kraja. Gledajući krajnji rezultat, 12-13 u korist Ekipe 2, moglo bi se reći da je utakmica bila izjednačena, ali uvjeravamo vas da to nije bio slučaj.

Visoka preciznost i veliki broj pogodaka najbolje se mogu objasniti polarno hladnom loptom koju su obrana, a i golmani, izbjegavali čitavu utakmicu, jer bi se kod svake obrane ili blokiranog udarca utakmica zaustavila kako bi se pružila pomoć igraču ili golmanu.

Iako je briljirao prošlo kolo, skriveni as iz rukava Ekipe 1, Filip R., ovu je utakmicu većinu vremena proveo na golu, jer su delegati uz teren prosudili da njegovi izljevi bijesa nakon svakog promašaja (a bilo ih je jako puno) nisu sigurni za igrače na terenu, a i navijače na tribinama. Niti direktor lige, Zvonimir L., nije mogao utjecati na bolji rezultat svoje momčadi, a nakon kraja izjavio je da već danas ide u nabavku igrača koji će mu donijeti pobjedu. Hoće li to biti Borut ili neko treći saznat ćemo iduće srijede.

Za Sportske novosti uživo s mjesta događanja Josip Mandić.

:soccer: :soccer: :soccer:

Sportski pozdrav!