Sedam IT → Blog

Golijada započeta na Trnju završila se u Manchesteru

Nakon burnog tjedna u vodstvu lige Sedam IT-a za koji je bio najviše odgovoran prvi čovjek lige Zvonimir L., natjecanje se nastavilo u uobičajenom rasporedu. Sinoć odigrano kolo moglo bi se obilježiti kao kolo na kojemu je skinuto nekoliko rekorda. Srušen je najveći broj postignutih pogodaka na jednoj utakmici, ali i najviše pogodaka neke momčadi na jednoj utakmici. Nakon medijskog linča, Zvonimir L. se vratio, pa bi nakon sinoćnje utakmice mogao opet biti pod povećalom, ali o tome kasnije. Ukupno 10 igrača bilo je spremno za utakmicu, od kojih je 7 bilo pod direktnim ugovorom lige Sedam IT, dok su tri igrača bila na ugovoru o radu.

Ekipa 1: Dario J., Josip M., Toni J., Emanuel G. (V), Andrija J.

Ekipa 2: Matija B. (V), Zvonimir L., Karlo K., Matija M., Stjepan J. (V)

Zvonimir je na konferenciji za medije prije utakmice izgledao dosta uzrujano, te je svojim izjavama davao dojam arogantnosti, čime je pokazao da mu se ne sviđaju sve afere koje mu se stavljaju na teret. Sam je odlučio podijeliti ekipe bez ikakvog dogovora s ostalim igračima, što su mu neki od igrača vidno zamjerili, ali odigravanje utakmice nije dolazilo u pitanje. Utakmica je, kao i svaka do sada, krenula klasično gol za golom. Obje ekipe pokazale su želju za igrom, a vidno slabija Ekipa 1 uspjela je održati tempo. Odmah su na početku, nakon brze akcije iz kornera, došli do vodstva. Vodstvo su držali do rezultata 3:3, kada Ekipa 2 prevrće stol te oni postaju ti koji zabijaju i održavaju konstantnu prednost do rezultata 8:8. Nakon toga, Ekipa 2 radi ono što najbolje zna. Kreće rapsodija golova, kakvu ne pamtimo od ispadanja Brazila protiv Njemačke u polufinalu svjetskog prvenstva u Brazilu. Ekipa 2 postiže zaredom 10 pogodaka, ali ne staju. Kada bi Ekipa 1 dala jedan gol, Ekipa 2 bi uzvratila s dva. Pregršt prekrasnih pogodaka. Vidjeli smo sve što smo mogli zamislili. Od prelijepih driblinga (Toni J. je nekoliko puta ponovio Zvonimiru da idući put obuče suknju na termin), do golova s gola na gol, što pokazuje da otvaranje nekada nije dobar potez. Ekipa 2 je pokazala kako se igra "tika taka", a Ekipa 1 kako se odigravaju brze kontre u dva-tri poteza. Konačan rezultat, nevjerojatnih 12:21 u korist Ekipe 2.

Nakon utakmice pitali smo za najboljeg strijelca utakmice, ali nisu nam znali odgovoriti. Izvrsnu večer imao je povratnik Karlo K.  kojega nije bilo zadnjih par kola, a ovu je obilježio s nekoliko pogodaka. Ni sam nije vjerovao, a na pitanje novinara bio je skroman:

"...ne znam kako bih komentirao današnju večer. Kada zabijete 21 pogodak jednostavno je nemoguće ne biti na listi strijelaca...".

Nakon toga, novinari nisu mogli izbjeći trenutno najpopularniju osobu u ligi Zvonimira L. Na pitanje o prošlotjednim aferama odgovorio je:

"...neka se službena tijela bave tim, nazovimo ih problemima, koji su meni na teret. Tvrdim da su to sve neistinite i da nekolicina iz lige želi moju smjenu...".

Sljedeće pitanje bilo je ishod današnje utakmice, pripisuje li ga tome što je sam birao ekipu, te kako komentira da ligu predstavlja transparentnom, a kada se ode na stranice lige nije moguće odmah doći do statistike, planova i ostalih informacija:

"...Nije ždrijeb utjecao na ishod, to nikako, sam sam birao jer su igrači bili neodlučni, a ipak sam ja glavni i odgovorni te u takvim situacijama kada igrači ne znaju ili ne žele istupiti ja uzmem stvar u svoje ruke. Možda izgleda namješteno, ali iskreno tvrdim da to nije istina. I da, mi smo najtransparentnija liga u Europi. Transparentnija od HNL-a...".

U globalu, izvrsna večer s dva srušena rekorda lige. A nakon takve večeri ni najmanji poznavaoci nogometa ne mogu biti nezadovoljni. Pamtit će se dugo ovo 19. kolo, u to smo sigurni. Što će biti s potresenim vrhom lige, to nitko ne zna. Nadamo se samo da ćemo u narednim člancima pisati isključivo o nogometu.

Za kraj ponovno pozivamo navijače te je ovaj put zajamčeno da ako bar jedan navijač dođe, dobit će bon za besplatno pivo po izboru u kompleksu DŠR Trnje i druženje s igračima nakon utakmice.

Hvala svim igračima i vama dragi čitatelji.

Vidimo se i sportski pozdrav!!!

:soccer: :soccer: :soccer: