Sedam IT → Blog → Upoznaj autore

Krešimir Pavelin

Direktor Sektora IT infrastrukture i usluga

Kolega Krešimir ove godine slavi 10 godina rada u Sedmici, pa smo iskoristili priliku da ga malo bolje upoznamo.

Radno mjesto: "2 u 1" - Voditelj DAC odjela i Direktor sektor ITIS

Nadimak: Šokre

Tvoj najzanimljiviji projekt?
Svakako eŠkole, i to prva pilot faza u kojoj smo radili samo 20 škola na 50 lokacija širom RH. Rok za implementaciju bio je cca 3 mjeseca, ali smo gotovo 2 mjeseca čekali partnere da ostvare sve potrebne preduvjete kako bi mi mogli krenuti s našim dijelom posla u prvoj od škola.
Ispast ću neskroman, ali u tom projektu bio sam zadužen za gotovo sve što je radila Sedmica - od vođenja projekta do zavlačenja ispod stolova i spajanja kablova u računala, od pisanja edukacijskih materijala za administratore sustava do objašnjavanja profesorima i učiteljima kako na tabletu unijeti lozinku za WiFi. Sve u svemu zanimljivo, vrlo naporno, ali i jako poučno iskustvo.
S obzirom na jako kratke (tj. izazovne) rokove koji su bili postavljeni pred nas, u samoj "špici" projekta svaki dan sam bio u nekom drugom gradu. I tako, dok bi dečki šarafili opremu po školi, ja sam pripremao dokumentaciju za već obrađene škole, istovremeno planirao gdje sutra putujemo i što sve trebamo pripremiti, pazio kako napreduju ekipe u drugim školama, odgovarao na brojne mailove i još brojnije telefonske pozive svaki dan.
I tako, nakon nekoliko takvih dana začinjenih s vrlo malo sati spavanja, zove me na telefon jedan naš korisnik i pita standardno: "Gdje si, kako si?". U tom trenutku smo taman bili na pauzi i tražili mjesto gdje možemo ručati. Nastavak razgovora je išao otprilike ovako:

Ja: Ne znam!
Korisnik: Kako ne znaš?
Ja: Ne znam, ali stvarno ne znam u kojem sam gradu, a kamoli nešto drugo.
Korisnik: Jeli ti to mene zaj****?
Ja: Ne, znam da sam jučer bio u Križevcima, sutra idem u Slavonski Brod, a nakon toga u Gospić i Vela Luku, ali stvarno ne znam gdje sam sad. Čekaj da vidim..., možda u nekom izlogu piše adresa i grad. Evo ga, u Čakovcu sam…

Nakon toga je korisnik shvatio da ga stvarno ne zezam i da mu takav neću moći puno pomoći. Ja sam se, nakon što smo završili projekt, pitao kako je moguće da smo ga uspješno završili ako ga je vodio čovjek koji sam nije znao gdje se nalazi. :)