Tvrtka Sedam IT uspješno realizirala projekt „Komercijalizacija Paldeska“

Sedam IT → Komercijalizacija Paldeska

Tvrtka Sedam IT uspješno je 20. svibnja ove godine završila projekt „Prilagodba i komercijalizacija Paldesk rješenja uz inoviranje poslovnih procesa.“

Objavljeno  

24/5/2019

U projektu „Prilagodba i komercijalizacija Paldesk rješenja uz inoviranje poslovnih procesa“ riječ je o razvoju inovativnog rješenja koje je prvotno nosilo naziv Pozzito, da bi potom, temeljem provedenog ciljanog istraživanja tržišta, promijenio naziv u Paldesk. Razvoj samog rješenja započeo je kao odgovor tvrtke Sedam IT na tržišnu potrebu malih i srednjih tvrtki za sveobuhvatnim kontakt centrom. Provedbom ovog projekta omogućena je prilagodba Paldeska zahtjevima tržišta, te prilagodba i inoviranje vlastitih poslovnih procesa sukladno novim modelima isporuke i implementacije, prodaje i naplate, marketinga te korisničke podrške Paldesk rješenja. Osim toga, projektom se ostvarilo povećanje prihoda, izvoza, broja zaposlenih te su se osigurala sredstva za daljnje ulaganje u istraživanje i razvoj tvrtke Sedam IT.

Projekt je realiziran temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s HAMAG-BICRO-om (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije) i Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, odnosno sufinanciran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, čija je ukupna vrijednost bila 7.118.159,35 kuna, dok je iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosio 2.061.264,21 kuna. Provedba projekta trajala je od 20. studenog 2017. godine do 20. svibnja 2019. godine.

Projektni tim je tijekom trajanja provedbe intenzivno surađivao te je kroz kontinuirane radionice, javne tribine, predstavljanja, medijska priopćenja, blogove, društvene mreže, web stranicu i video materijale omogućio transparentno praćenje svih faza projekta te davao uvid u rezultate predviđenih ciljeva, dok su sudjelovanjem na ključnim svjetskim sajmovima i skupovima omogućili kontinuirano tržišno pozicioniranje.