Studentske prakse 2021

Sedam IT → Vijesti

I ovog smo ljeta pripremili plaćene prakse u Sedmici

Objavljeno  

17/5/2021

Ove godine pripremili smo 5 tema između kojih studenti mogu birati:

 

1) Razvoj virtualnog agenta

U sklopu ove prakse student/ica će raditi na proširenju kontakt centar funkcionalnosti s Cloud funkcionalnostima. Također, imat će se priliku baviti integracijom on-premises kontakt centar rješenja s Google Cloud funkcionalnostima (text-to-speech, speech-to-text…)

Kompetencije: Od tebe se očekuje da imaš osnovno znanje programiranja, baza podataka te da poznaješ REST API.

Praksu je moguće odraditi i remote putem.

 

2) Poslovna analiza (engl. Business Analysis) i inženjerstvo zahtjeva u procesu razvoja softvera

Poslovni analitičar (engl. Business Analyst – BA) je veza između korisnika i razvojnog tima koja prevodi korisničke zahtjeve u zahtjeve za programskim rješenjem kreirajući funkcionalne specifikacije po kojima će se vršiti sama implementacija programskog rješenja.

U sklopu prakse student/ica će na stvarnom primjeru iz prakse između ostalog prikupljati i upravljati korisničkim zahtjevima koristeći razne tehnike i metode, napraviti analizu tržišta, analizu poslovnih procesa, analizu as-is i to-be stanja, izrađivati modele i dijagrame poslovnih procesa, usporediti potencijalna rješenja, prepoznati prednosti i nedostatke svake od opcija te dati prijedlog rješenja u sklopu izrade funkcionalne specifikacije.

Kompetencije: Od tebe se očekuje da imaš želju, motiviranost i interes za učenjem o navedenom području. Također, očekuje se analitičan način razmišljanja i problem solving, dobre komunikacijske vještine te osnovno poznavanje procesa razvoja softvera.

Praksu je moguće odraditi i remote putem.

 

3) Razvoj Frontend komponenti za vizualizaciju modela mreže

U sklopu ove prakse student/ica će raditi na razvoju komponenti korisničkog sučelja pomoću Javascript framework-ova kao što su React i Vue te alata poput D3 i Leaflet. Primjeri komponenti:

·        tablični prikaz modela mreže

·        geografski prikaz modela mreže

·        grafička vizualizacija mreže

Kompetencije: Od tebe se očekuje motiviranost te poznavanje jednog Javascript frameworka.

Praksu je, prema dogovoru, moguće odraditi i remote putem.

 

4) Analiza i istraživanje mogućnosti razvoja frontenda koristeći mikroservisnu arhitekturu

U sklopu ove prakse student/ica će analizirati mogućnosti razvoja frontend aplikacija koristeći micro frontends te proučiti mane i prednosti takvog pristupa. Također će imati priliku istražiti mogućnost implementacije osnovne frontend aplikacije na koju se mogu registrirati dodatne aplikacije koristeći konfiguraciju. Naposljetku, proučavat će razvoj dijeljenih komponenti sučelja.

Kompetencije: Od tebe se očekuje motiviranost i želja za učenjem.

Praksu je, prema dogovoru, moguće odraditi i remote putem.

 

5) Raspodijeljena obrada velike količine podataka

U sklopu ove prakse student/ica će analizirati algoritme za obradu velike količine podataka. Također će analizirati spremišta velikih količina podataka te istraživati primjenu tehnologija otvorenog koda za raspodijeljenu obradu i pohranu velike količine podataka (Hadoop).

Kompetencije: Od tebe se očekuje motiviranost i želja za učenjem.

Praksu je, prema dogovoru, moguće odraditi i remote putem.

 

Studenti se mogu javiti na mail: praksa@sedamit.hr