IRI NG LI

Sedam IT → Program EU7

Projektom IRI NG LI steći će se znanja za razvijanje inovativnog rješenja za zakonsko presretanje mobilnih usluga specijaliziranog u prioritetnim tematskim područjima "Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske".

Razdoblje provedbe projekta

Od 01. listopada 2017. do 01. listopada 2019. godine.


Ukupna vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 15.665.199,49 kn, dok je iznos sufinanciranja projekta iz EU fondova 10.038.102,77 kn.


Dodatne informacije

Puni naziv projekta:

Nova generacija rješenja za zakonsko presretanje podataka – NG LI (New Generation Lawful Interception)

Kratki opis projekta:

Projekt NG LI sastoji se od istraživanja i razvoja prototipa rješenja za zakonsko presretanje (engl. Lawful Interception - LI) mobilnih usluga nove generacije koje bi pokrivalo 4G/5G/LTE mobilne usluge za pristup internetu i IMS/VoLTE mobilne govorne usluge. Projektni partner tvrtke Sedam IT je Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) iz Zagreba.

Očekivani rezultat projekta je razvijen prototip rješenja za zakonsko presretanje podataka koji je nov na globalnom LI tržištu, industrijski primjenjiv i spreman za komercijalizaciju na globalnom tržištu.

Svrha i ciljevi projekta:

Svrha projekta NG LI je rast aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga i tehnologija, kao i poboljšanje poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno-istraživačkim institucijama kroz provođenje aktivnosti istraživanja i razvoja u skladu s identificiranim prioritetnim tematskim područjima i međusektorskim temama "Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske".  

Osnovni ciljevi projekta su:

→ razvoj prototipa sustava za tajni nadzor elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga nove generacije,
→ stjecanje inovativnih i primjenjivih spoznaja iz istraživanja navedenih područja FER-a kao projektnog partnera, i
→ komercijalizacija prototipa rješenja realizirana kao ICT rješenje.

Vezane vijesti