IRI HYPER

Sedam IT → Program EU7

Projektom IRI Hyper steći će se znanja za razvijanje kolaborativnog rješenja specijaliziranog u prioritetnim tematskim područjima "Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske."

Razdoblje provedbe projekta

Od 01. travnja 2017. do 31. ožujka 2021. godine.


Ukupna vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 39.413.324,44 kn, dok je iznos sufinanciranja projekta iz EU fondova 26.725.589,77 kn.


Dodatne informacije

Puni naziv projekta:

Korisničko iskustvo budućnosti – Pametne specijalizacije i suvremene tehnologije komunikacije i kolaboracije

Kratki opis projekta:

U sklopu ovoga projekta, provedbom različitih istraživanja, steći će se znanja za razvoj rješenja za kolaboraciju s novom generacijom korisnika, specijaliziranog u odabranim prioritetnim tematskim područjima Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske. Novo i inovativno buduće rješenje na globalnom tržištu u potpunosti će, s jedne strane, odgovarati potrebama, željama i zahtjevima nove generacije korisnika, a s druge strane omogućiti kompanijama koje implementiraju tu novu tehnologiju komparativnu i tržišnu prednost zbog poboljšanja odnosa s korisnicima i unaprjeđenja vlastitih internih procesa podrške korisnicima.

Svrha projekta je ojačati prijavitelja i partnere u segmentu istraživanja i razvoja kako bi se s novim, inovativnim i konkurentnim konceptima, proizvodima i uslugama, te s primjenom u odabranim S3 prioritetnim tematskim područjima, izašlo na globalna tržišta. Na taj način direktno se doprinosi porastu produktivnosti hrvatskog gospodarstva, nastanku novih i održivih poslovnih prilika, te povećanju zaposlenosti.

Osnovni ciljevi projekta su:

→ povećati kapacitete za istraživanje i razvoj prijavitelja i partnera suradnjom s institucijama za istraživanje i razvoj,

→ razviti aplikaciju s inovativnim konceptom korištenja i dizajna na mobilnim uređajima, i

→ razviti dva nova proizvoda na tržištu (proizvod u oblaku i konzultantske usluge) s primjenom u odabranim S3 prioritetnim tematskim područjima.