Sedam IT predstavio vlastita rješenja na Technobank konferenciji

Na Technobank konferenciji koja je održana u Beogradu 10. i 11.04., razmjenjivale su se informacije o novim trendovima iz financijske i bankarske industrije, budućnosti načina plaćanja, te utjecaju na lokalna tržišta. Riječ je o vodećoj konferenciji u ovom dijelu regije, poznatoj po velikom broju posjetitelja, kvaliteti sadržaja i stalnom fokusu na najnovije teme iz područja financija i bankarstva.

Kristijan Matanović, Voditelj FINTRA odjela

Nakon višegodišnjeg sudjelovanja, Sedam IT je ove godine uspješno preuzeo ulogu predavača i predstavio portfelj svojih proizvoda i rješenja koja obuhvaćaju i linije: Sedam Karat24, Sedam Pay i Sedam SmartPOS. Motivirani krovnom krilaticom konferencije, „xPay“, kojom se žele obuhvatiti trendovi prisutni u industriji, Sedam IT je predstavio i rješenja u domeni bezgotovinskog mobilnog plaćanja te prikazao kako izgleda konkretan projekt odrađen u suradnji s gradom Zagrebom.
 
U sklopu projekta Zg Parking Sedam IT adresirao je tri korisnička izazova: jednostavan i pregledan pristup željenim javnim sadržajima, odabir digitalnog sadržaja putem više kanala te bezgotovinsko plaćanje putem mobilne aplikacije. S druge strane, projektom su definirana 3 cilja korisnika grada Zagreba: ušteda zbog manje provizije, promoviranje modernih kanala plaćanja i mogućnost integralnog plaćanja parkinga.
Ovim projektom ispunjene su zajedničke potrebe grada Zagreba i njegovih građana, pri čemu je gradu omogućena bolja iskorištenost ponude i dostupnost različitih javnih usluga i sadržaja, te online pristup i plaćanje. Cijeli proces, od traženja do konzumacije javnog sadržaja, odvija se na brz, siguran i jednostavan način. 

Uz mobilnu aplikaciju implementirano rješenje obuhvaća i kompleksnu aplikativnu pozadinsku podršku koja je implementirana u već postojeće sustave. Sedam IT je ovim projektom omogućio i nove funkcionalnosti pored samog dohvata i plaćanja sadržaja: uvid u statuse broja parkirališnih mjesta u garažama, punionice za električna vozila te analitiku i navigaciju do slobodnih mjesta u garaži, što čini sveobuhvatnu priču koja je ponuđena građanima i gostima grada Zagreba.

Još jedno od tehnoloških rješenja koje je Sedam IT istaknuo na Technobank konferenciji je suvremeni multi aplikacijski SmartPOS uređaj, baziran na Android sustavu. Uređaj omogućava prihvat kartičnih transakcija te čini jedinstvenu platformu i za sve buduće metode bezgotovinskog plaćanja na svim fizičkim prodajnim mjestima, a osim što uređaj vrši funkciju naplate, podržava i brojne ostale poslovne aplikacije. Primjer su blagajničke aplikacije, aplikacije za upravljanje stanjem skladišta, te aplikacije za pristup i prodaju raznih e-dobara. Osim velikog i preglednog ekrana osjetljivog na dodir, uređaj obilježava i, za današnje vrijeme, neizbježna mobilnost kroz podršku širokog spektra bežičnih komunikacijskih protokola i standarda.

Osim što smo kreatori ovih linija dokazali smo se i kao domenski eksperti iz tih područja, čime smo u mogućnosti kreirati partnerski odnos s korisnicima, u kojem rješavamo konkretne probleme na način da isporučeno rješenje bude potpuno prilagođeno ciljanoj potrebi korisnika.“, naglasili su iz Sedam IT.