Svaki IT menadžer svjestan je da njegova korporativna mreža ne može funkcionirati bez učinkovitog nadzora performansi. Korporativne mreže postaju sve složenije i moraju podržavati sve više sofisticiranih aplikacija, a pred sustav za nadzor performansi postavljaju se sve teži zadaci.

Optimizacija ICT infrastrukture

Nadzor ICT performansi za novo doba

Današnje mreže razvile su se u vrlo složene sustave ovisne o pouzdanim performansama desetaka ili stotina umreženih aplikacija i uređaja. U slučaju degradacije ili ispada bilo koje komponente sustava, performanse poslovanja također su ugrožene.

Mnoge aplikacije "gladne" bandwidtha, poput VoIP-a, IPTV-a, online komunikacijskih i kolaboracijskih alata u realnom vremenu, cloud computinga te društvenih mreža, sada su uobičajene značajke poslovnih okruženja i predstavljaju veliki pritisak na korporativnu mrežu.  U međuvremenu, složenost mreže u porastu uvodi sve više potencijalnih točaka degradacije i ispada, od buldožera koji prekida kabel,  do neispravno podešenog vatrozida koji reže poslovno kritičan promet prema podatkovnom centru.

Sedam IT nudi rješenja za nadzor ICT performansi koja su prilagođena i dizajnirana sa ciljem da odgovore izazovima novog doba, od kojih su najveći otkloniti ograničenja na rast ICT sustava i povećanje količine prikupljenih podataka, te postati jedinstveni repozitorij za sve operativne ICT podatke o performansama.