Važnost zaštite podataka i sigurnosti suvremenog poslovanja
7/5/2013

Sedam IT konferencije

Sedam IT - konferencija - Sigurnost

Tvrtka Sedam IT   je u centru sigurne vožnje Oryx pred 50-ak uzvanika predstavila vlastita rješenja za zaštitu podataka i sigurnost u suvremenom poslovanju.

U današnjem poslovanju sigurnost i zaštita podataka predstavljaju iznimno važnu ulogu koja tvrtkama omogućava nesmetano poslovanje bez straha od propusta ili „napada“. Sigurnosna rješenja koja su sposobna pokriti cijeli raspone suvremene IT sigurnosti  nepohodna su u modernom poslovnom okruženju. Ona obuhvaćaju tehnologije koje osiguravaju integritet, povjerljivost, raspoloživost informacija i informacijskih sustava, te autentičnost i neporecivost, a pomažu tvrtkama pri povećanju sigurnosti svoje mreže i zaštiti povjerljivih informacija koristeći najbolju sigurnosnu praksu.

SedamIT sigurnosna rješenja implementiraju zaštitne mjere i kontrole koje se primjenjuju radi smanjenja rizika od narušavanja ili gubitka temeljnih načela informacijskog sustava i jedinstvena su zbog svoje lake prilagodljivosti specifičnim potrebama korisnika.Prvi korak u ostvarivanju sigurne, pouzdane i uvijek dostupne poslovne mreže jest pažljivo i stručno dizajniranje mrežne topologije. Naime, današnji trendovi sve više uključuju mobilnost zaposlenika – rad od kuće, sa službenog puta, korištenje vlastitih uređaja za rad i slično. Stoga je u takvom modernom okruženju tradicionalni pristup sigurnosti i dalje nužan, no ne i dovoljan. Središnji vatrozidi, antivirusni sustavi, te uređaji i softveri za osiguranje Web aplikacija i elektroničke pošte tradicionalno su bili odgovorni za sigurnost računala na krajnjim točkama – korisničkih računala.  Upravo sigurnosna rješenja SedamIT osiguravaju sigurno „surfanje“  poput zaštite od Web 2.0 prijetnji, zlonamjernih url-ova, spywarea, botneta, virusa i brojne druge. Svakako su važne i napredne mogućnosti kontrole aplikacija sa sposobnošću praćenja i kontrole korištenja od strane krajnjih korisnika te sposobnost otkrivanja kompromitiranih krajnjih točaka pomoću mrežnih ‘otisaka prstiju’ i modeliranog ponašanja.

Sigurna razmjena elektroničke pošte neophodna je u mobilnom poslovanju, a neke od specifičnosti koje rješenja nude su mogućnost odabira standardnog hardverskog uređaja ili virtualnog rješenja, integraciju s najvećom organizacijom za istraživanje zlonamjernog kôda na svijetu,dodatni modulom za dlp (Data Loss Prevention), integracije, kriptiranja.