2013

Sedam IT konferencije

Sedam IT - IBM Konferencija

U Kongresnom centru FORUM Zagreb u organizaciji tvrtki Sedam IT i IBM Hrvatska održana je konferencija pod nazivom „Optimizacijom sustava do ubrzanja poslovanja.“

Konferenciju su tvrtke inicirale kako bi predstavile iskoristivost resursa potrebnih za optimizaciju infrastrukture za pohranu podataka korištenjem IBM PureFlex, Flex System i FlashSystem rješenja. IBM PureFlex System je rješenje integrirane infrastrukture koje je dostupno u tri konfiguracije (Express, Standard, Enterprise) s računalnim čvorovima koji su temeljeni na x86 ili POWER procesorima i koje se pomoću dodatnih opcija mogu brzo prilagoditi kako bi odgovarale specifičnim korisničkim potrebama. Rješenje kombinira računanje, pohranu podataka, mrežni rad, virtualizaciju i upravljanje u jednom integriranom sustavu.

Studija slučaja koju su predstavili Mirko Josipović iz Sedam IT koji je sudjelovao u implementaciji rješenja te  Alan Rakvin iz Iskona gdje je implementacija izvršena, potvrdila je funkcionalnosti rješenja te stvarnu i pravodobnu predvidljivost za korištenjem potrebnih resursa čime se štedi vrijeme i snižavaju troškovi poslovanja, a učinkovitost ljudskih potencijala je maksimizirana.Nakon korisničkih iskustava i predstavljanja IBM Pure Flex rješenja, IBM-ovi stručnjaci predstavili su rješenje koje svojim mogućnostima nadmašuje blade poslužitelje zbog fleksibilne arhitekture koja može podržati trenutne poslovne potrebe, IBM Flex System. Ujedno, to je rješenje oblikovano za pružanje podrške nekoliko generacija budućih tehnologija. Svojom jednostavnošću i integriranim upravljanjem smanjuje operativne troškove uz vrhunski dizajn, i to počevši od inovativnog kućišta koje je oblikovano za novu razinu jednostavnosti, pouzdanosti, dostupnosti i mogućnosti nadogradnje do širokog raspona x86 i IBM POWER računskih čvorova, Flex System V7000 memorijskog čvora, poboljšanih mrežnih mogućnosti te naprednih mogućnosti sistemskog upravljanja.