Sedam IT konferencije

Sedam IT i IBM konferencija: Storage (r)evolucija

U današnje vrijeme brzih poslovnih promjena suočavamo se s izazovima kako kvalitetno zadovoljiti zahtjeve za funkcionalnim IT sustavima (računarstvo u oblaku, tradicionalne aplikacije, analitika i inteligentna softverska rješenja) te pronaći načine kako povećati sigurnost i visoku dostupnost podataka, kao najvrednijeg i najvažnijeg resursa svakog podatkovnog centra.

Odgovarajući na nove poslovne zahtjeve i opterećenja, IBM je razvio jedinstvene modele pohrane. Oni su okretni, jednostavni za korištenje i troškovno učinkoviti sa dodatnim poslovnim vrijednostima koje donose korisnicima i tvrtkama.

Kako bi tržištu osigurali uvid u sve poslovne prednosti i funkcionalnosti vodećih rješenja za pohranu podataka, organiziramo konferenciju pod nazivom “Storage (r)evolucija” koja će se održati u srijedu, 10. lipnja 2015. godine s početkom u 9.30 sati u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, 10 000 Zagreb.

Sedam IT, kao vodeći partner tvrtke IBM Hrvatska s najvišim partnerskim statusom - IBM Premier Business Partner, predstavit će pravu revoluciju u pohrani podataka - primjenjiva, skalabilna i isplativa rješenja za pohranu svih podataka. Rješenja za pohranu, bila ona virtualna ili ne, opravdana su investicija koja osigurava bolje gospodarenje klasičnom infrastrukturom, fleksibilnu i pouzdanu skalabilnu mrežnu tehnologiju te visoki stupanj učinkovitosti u području održivog (green) poslovanja.

Satnica konferencije:

09:30-10:00   Registracija uz kavu i kroasane

10:00-10:10   Dobrodošlica – Siniša Lukač, Sedam IT

10:10-10:40   Softverski i virtualno - rješenje svih problema? – Mirko Josipović, Sedam IT

10:40-11:15   Storage World Report - Trendovi i inovacije – Ivan Juras, IDC

11:15-11:45   Ulaganje u storage - trošak ili štednja? – korisničko iskustvo

11:45-12:15   Pauza uz kavu12:15  12:45   VersaStack - još jedna integracija ili ipak nešto novo? – Ivan Koharović, Sedam IT

12:45-13:15   Kao jedan - preko dvije lokacije - IBM SAN Volume Controller
Stretched - Cluster Demo – Mirko Josipović i Ivan Koharović, Sedam IT

13:15-13:30   Pitanja i zaključci

13:30   ….     Ručak i druženje

Predavači:

Siniša Lukač, Direktor sektora prodaje, Sedam IT

Siniša je 2014. godine imenovan direktorom Sektora prodaje tvrtke Sedam IT  d.o.o. Timu Sedam IT-a pridružio se početkom 2013. godine nakon četverogodišnje karijere u Eurocomputer Systemsu gdje je obnašao funkcije tehničkog direktora, a potom i direktora prodaje. Siniša nakon završene zagrebačke tehničke škole za elektrotehniku „Ruđer Bošković“ upisuje i uspješno završava Fakultet Elektrotehnike i Računarstva, smjerTelekomunikacije i Informatika. Karijeru je započeo prije dvanaest godina u tadašnjem PBZ American Expressu (današnji PBZ Card) prošavši put od sistemskog administratora do voditelja sigurnosti. Tijekom karijere u PBZ Cardu stekao je vrijedna znanja iz područja bankarskog i kartičnog poslovanja te informacijske sigurnosti, radeći na projektima u Hrvatskoj i zemljama regije. Nositelj je niza vodećih certifikata s  područja informacijske sigurnosti i čest je predavač na konferencijama u području sigurnosti, kartičnog poslovanja i mobilnih plaćanja. Kako bi upotpunio svoju karijeru dodatnim formalnim obrazovanjem godine 2012. upisuje program WI-FI i Callidusa za prodajnog menadžera.

Ivan Koharović, Sistem inženjer specijalist, Sektor ITIS, Sedam IT

Nakon završene srednje škole u rodnom Malom Lošinju, upisuje Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na kojem 2010. godine stječe titulu magistra elektrotehnike i informacijske tehnologije. Po završetku studija zapošljava se u CS Computer Systemsu u kojem obavlja poslove inženjera za računalne sustave pri čemu najviše vremena provodi na projektima vezanim za tehnologije diskovnih sustava. Ivan se pridružio timu Sedmice 2013. godine kako bi ojačao tim zadužen za dizajn, implementaciju i održavanje kompleksnih ICT rješenja s naglaskom na sustave za pohranu podataka. Trenutno radi kao sistem inženjer specijalist te se sudjelovanjem na brojnim projektima formira u stručnjaka za kompleksne sustave za pohranu. Svoje znanje i iskustvo redovito upotpunjuje i proširuje pohađanjem tuzemnih i inozemnih edukacija te stjecanjem brojnih industrijski priznatih certifikata. 

Mirko Josipović, Sistem inženjer specijalist, Sektor ITIS, Sedam IT  

Mirko radi na mjestu sistem inženjera specijaliste u sektoru ITIS. Timu Sedam IT pridružuje se 2005. godine nakon nekoliko godina rada u računalnim shop-ovima na poslovima sklapanja i održavanja osobnih računala. Nakon završene Tehničke škole Ruđera Boškovića započinje svoju karijeru inicijalno se baveći elektronikom. Dolaskom u tvrtku Sedam IT stječe znana vezano uz poslužitelje, virtualizaciju te kompleksne IT sustave. Godine 2008. profilira se u stručnjaka za diskovne sustave te stječe brojne IBM certifikate kako u Midrange tako i u High End portfelju. Svoje znanje nadopunjava redovitim pohađanjem konferencija i tehničkih tečajeva.

Ivan Juras

Ivan je zaposlen u IDC Adriaticsu od rujna 2007. godine. Trenutno obnaša funkciju analitičara za tržišta IT usluga i pakiranog softvera. Također vodi istraživanja Cloud usluga, ERP, CRM, BI, Security i Storage softvera te sudjeluje u brojnim konzultantskim projektima unutar CEE regije. Istovremeno je zadužen za odnose s medijima te kao predavač ili moderator često sudjeluje na IDC-evim i vendorskim konferencijama. Fakultetsku diploma stekao je na Visokoj školi za turistički menadžment u Šibeniku, a prva poslovna iskustva ostvario u nekolicini hrvatskih ekskluzivnih hotela te drugim granama turističke industrije.

Registracija za konferenciju:

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz obveznu registraciju na konferencija@sedamit.hr.